Само за да съм сигурен, въпреки че прочетох в темата по задача 4, отрицателните цели числа не ги считаме за прости, нали ?
Програмиране с Python » Форуми » Задачи
Въпроси по задача 6
(20 posts)-
Posted 5 years ago #
-
Просто число се нарича всяко естествено число, по-голямо от 1, което има точно два естествени делителя — 1 и самото себе си. Добавих връзка в условието за другите заблудени ду
Posted 5 years ago # -
Добрем и един малко неудобен въпрос :), на който може и да не ми отговорите... До колко големи числа смятате да тествате, щото ре
Posted 5 years ago # -
Може би ще задам глупави въпроси, но... стигнах до някъде и... запецнах.
Дефинирам си функцията
enumerate_rationals()
, която връща итератор, породен отitertools.chain(iterList)
, където вiterList
пазя наредените двойки. Само че тях ги добавям къмiterList
, чрез безкрайния цикълwhile(True):
и съответно ще падне голямо чакане, докато ми изчислиenumerate_rationals().next()
. Може ли някак си при извикването наnext()
да се генерира следващото число?
Също, когато сложа някакво ограничение на цикъла, неколкократното извикване наenumerate_rationals().next()
ми връща един и същи елемент, но когато извикамnext()
на инстанция наenumerate_rationals()
всичко върви добре. Така ли трябва да бъде?Posted 5 years ago # -
ENIGMA, препоръчвам ти да прегледа
Posted 5 years ago # -
Да, и това щях да питам, но пропуснах - дали може да използваме
yield
, въпреки, че тогава вече май няма да е итератор, ами генератор... но явно може.
Благодаря.Posted 5 years ago # -
def mygen(): while True: yeild 1 myiter = iter(mygen())
В случая,
myiter
си е безкраен итератор.Posted 5 years ago # -
Много тъпо тва с големите числа :D. Ще си се оплача пак. Защо xrange(10000000000) се цепи :(((( Трябва
Posted 5 years ago # -
Добре, обаче мен от лекцията не ми стана ясно как става номера да изпозвам клас като генератор ? Забелязах, че Пайтън не харесва yield в __init__ ...
В __call__ като го направя пък трябва да се извика малко гадно ...Posted 5 years ago # -
Да не стане гре
Posted 5 years ago # -
(1, 2) не присъства, защото 1 не е просто число... Според мен са прости по принцип и първото по-голямо от второто :)
Posted 5 years ago # -
@wireman: тогава защо като изпълня твоя код получавам
>>> myiter
<generator object at 0x2aaaaf8141b8>Това според мен не е итератор, а генератор?!
Posted 5 years ago # -
Ако разбирам правилно, от нас се иска да върнем обект, който има next(), а пък как ще го реализираме вътре
Posted 5 years ago # -
Едно въпросче.... вие ще импортирате целия модул нали?
В смисъл че ако имам някоя и друга помощна функция и вие направите "from .... import ....." само двата итератора те няма да работят.... Няма такава опастност нали? Същото се отнася и за класа в 5-та задачка.Posted 5 years ago # -
Така е, да. Важен е методът
next()
със съответните свойства.packo, това не би трябвало да е твой проблем, след като си пратил един файл.
Posted 5 years ago # -
Оки, мерси
Posted 5 years ago # -
Един въпрос, предполагам е проблем, че връщам резултати, които представляват списък от две числа, а не tuple от две числа?
Утре няма да имам време да го оправя като хората, затова забивам един варварски фикс:
създавам нов tuple от елементите на списъка и го връщам него... Не мисля да се пиPosted 5 years ago # -
Един въпрос, предполагам е проблем, че връщам резултати, които представляват списък от две числа, а не tuple от две числа?
"tuple(object)" и списъкът ти става директно на наредена 2-ка...
Posted 5 years ago # -
Какво става с резултатите от задача 6?
Posted 5 years ago # -
Ще обявим всички известни точки и класирането до момента в някой от дните на идната седмица.
Posted 5 years ago #
Reply
You must log in to post.