Предполагам трябва да изглежда така:
re.search(pattern, text, re.U)
Но не ще, пробвах още преди да питам :|
Предполагам трябва да изглежда така:
re.search(pattern, text, re.U)
Но не ще, пробвах още преди да питам :|
@iavoriankov — добре е да се справяте с всякакви нови редове. За целта поразгледайте малко методите, които ви предлага класа str
— там има това, което ви трябва :)
@alf — в какъв encoding са низовете, които подава
Добре де, малко съм прост. Бях забравил u-то преди текста x0
Работи и само с \w :)
Може ли да има заглавия в параграфите <p></p> ? Тоест ако заглавие там с === няма празен ред отгоре над себе си и не е в началото на текста влиза ли в пааграфа или трябва да се затвори параграфа преди заглавието ?
Не, заглавията трябва да са извън параграфите. Новите редове пък трябва да са единствено в параграфите.
А тука вече няма ограничение и може да си имаме глобални променливи и функции ?
match.span() ..... какво прави това и как работи като преди това не е дефинирано, а доколкото се ориентирам няма °span° вградена функция
@filips - глобалните променливи са объркващи. По-добре ги избягвай ...
в тестовия код, текстът, който се подава на функцията има един много неприятен space преди === бла бла ===. Да се съобразяваме ли с него или е случайност или и двете хахаха. Мерси предварително.
Как можем да "отречем" някой специален символ?
Например искам да взема думите, които не започват с [
Пробвах с ^\[ , но без особен успех.
edit:
може някой да ми изтрие поста. Оказа се, че на моменти Help-а бил полезен ;)
Стринга, който задавате в каква кодировка ще е ?
Pitboss, не мислете за това, на
Защо когато си изпълня задачата в Python Shell, ми върви без гре
Според условието не трябва да се стряскам че примерния тест не ми върви, защото не слагам \n между заглавие и параграф.
miroslav, няма ло
@miroslav: Сигурен ли си, че примерния тест не ти гърми по друга причина?
@ENIGMA: Две имена (a, b) могат да сочат към един и същи обект или към два отделни. is връща истина в първия случай и лъжа във втория. Два различни обекти може да са равни по стойности (a = [1, 2, 3]; b = [1, 2] + [3]
). ==
връща истина ако двата обекта са равни по стойност. Но в предния пример a is b
връща лъжа, защото a и b сочат към два различни списъка, били те и равни по стойност.
Обаче. За да пести памет, Python се опитва да не създава текстови низове които вече са били създадени. Ако някъде в програмата имате низът "larodi" и по-надолу се опитате да направите същия, интерпретатора ще се усети и в двата случая ще ви върне един и същи обект. Не го прави твърде предвидимо, обаче - само за по-кратки низове и в определени случаи. Това се нарича interning и е почти невидимо, понеже низовете не могат да се мутират (променят). Единствения начин човек да го забележи е като ползва is. Което, както ти отбеляза, не бива да се прави в този случай.
Намерих гре
Много се извинявам, че задавам глупави въпроси, обаче наистина имам проблем, който не мога да разре
Разгледай последния параметър (flag), който повечето функции от модула re
приемат.
Надявам се няма да ми се разсърдите, че съм си изпратил ре
ivelin, ние нямаме нищо против, но системата, която проверява, ще ти даде 0 точки :)
Чудестно, тогава как да си пратя ре
Аз си завър
You must log in to post.